Last Updated on

Higashisonogi-gun Nagasaki  Japan  –  Show Architect

Year Built:     2013
Site area:     195.15 m2
Building envelope:     120.61 m2
Built area:     135.13 m2
Photography:     Blitz STUDIO Toshihisa Ishii

A gross site area of just 195 m2 (2,100 sf) would challenge most of us. The client wanted the design to include garaging for two vehicles, a parking area for bicycles, off-street guest parking and a private courtyard.

From the architect:
This house is located in a quiet residential area of Nagasaki Prefecture. The M4-house was designed to achieve both the design and improvement of the family’s living environment while ensuring privacy and security.

Appearance was aimed at those with a sense of rhythm as the entire image and overlay architecture from various directions. The fine-tune the position of the wall and the height of the eaves of the house, it was to have a three-dimensional sense of architecture. It created a natural texture of the wood and green space in the courtyard to protect the privacy of the family, we plan to terrace to connect the living and nature.
To spread to the entire house from the courtyard, and the ceiling of the living, by using plenty of red cedar on the outer wall, and made a space such plans to be integrated more and living nature of the courtyard.
Thermal insulation performance of housing, of course, paint and building materials also stick to natural materials, family living in the house, I designed the aim of friendly living environment especially in children.

Masahiko Sato

Another home by the same architect is K5 – House of the slow life