Seoul, South Korea – G/O Architecture

Built Area:     421.0 m2
Year Built:     2017
Photographs:    tqtq studio

The Modern Square is a townhouse that was renovated to address the issues of wear and tear. There were a lot of empty areas and the homeowners wanted to make good use of those spaces. The brief called for a home that is modern yet at the same time, warm and cozy.

Renovating the old townhouse created a classy, family-centered home.
Renovating the old townhouse created a classy, family-centered home.

The old structure needed a lot of change. The fireplace wasn’t functioning and the façade was cheap-looking, the interiors had faux European decors. The new owners wanted the house to tell the story of their family. More than the grand display of luxury, they wanted a family-centered home.

The interiors are modern yet warm, inviting, and comfortable.
The interiors are modern yet warm, inviting, and comfortable.

To achieve their client’s needs, the architects opened up the space by tearing down walls. High ceilings and white walls make the house light and airy. Surprising splashes of color are found here and there. These create an interesting visual contrast to the neutral furnishings.

Notes from the Architect:

The family living in the apartment moved into the townhouse which is a compromise between the detached house and the apartment. The family decided to remodel the apartment.

High-class townhouse, it was not able to function as a whole due to small and small leaks and cracks both inside and outside owing to the neglected anagement, and the large space was rather empty, and there was a lot of decorative elements of European style.

The client wanted a complete renovation, a modern design, and a warm and cozy atmosphere.

In South Korea, One of the high-class homes that are sold, the interior is filled with high-quality materials and fine furnishings, and fireplaces and chandeliers are installed.

However, the space configuration is like an apartment and fake decorations filled.

It was a typical townhouse where the general was mainly interested in the interior, whether it was marble imported from Italy or not, and had a fantasy of European style decorations, fireplaces and big chandeliers.

However, the interior floor is covered with imported marble, but the exterior is cheap, the fireplace does not function properly, and the decoration that fills the whole house is covered.

A house is a Space, for the life of a family. It is more important to have a Space structure that allows you to tell how your family is gathering, talking and living than fake decorations or luxury tile. I began by removing the fake decorations that filled this house.

It increased efficiency by changing the method of separating spaces from blocked walls to open walls. In the main bedroom, which was fully open in the yard, the height of the eyes from the bed was blocked and the rest made open walls. The living room installed a square wall with openings at different heights in the corridor on the second floor and changed the ceiling to an incline. The younger son’s room also created a cozy atmosphere by setting up minimum open walls and bench. It is important to control the degree of privacy of a dwelling by opening and closing its eyes. Because it becomes stuffy when a wall is completely blocked, it was designed by dividing space into different types of open walls according to functions of each room.

Click on any image to start lightbox display. Use your Esc key to close the lightbox. You can also view the images as a slideshow if you prefer. 😎

Exterior Views:

Interior Views:

Drawing Views:

For more projects like this one, see Melbourne’s Enclave House

Comments

comments