São Paulo, Brazil – Simone Mantovani Arquitetura

Project Year :     2016
Developed Area :     350.0 m2
Photographs :   Joao Ribeiro Fotografia

The layout of the Butantã House makes good use of space and natural light. The result is a contemporary-style home that is comfortable, expansive, and airy.

The open floor plan joins the whole house together. This allows one room to flow freely on to the next. The common area has a full view of the backyard and pool. The garden is brought indoors through glass panels.

White walls paired with neutral-colored furniture makes the place calm and relaxing. Despite the surrounding walls, the home still gets plenty of sunlight and breeze.

Notes from the Architect:

This 350 square meters urban residence, located in the city of São Paulo, was conceived in 2 floors, based on bold design, giving maximum emphasis to space integration, a range of rooms, comfort, and privacy.

The space integration and ample rooms define the project, especially in the social areas, that faces the backyard garden and pool. This concept provides much privacy for the entire residence, and at the same time, integrates all the house throughout its garden.

The social areas, fully glazed in sliding glass panels, with full openings, brings the garden to inside. The grey tone given to the finishings, emphasizes the details in natural wood and matt black painting. The steel plate stair stands sculpturally between social spaces, as a functional divider.

Click on any image to start lightbox display. Use your Esc key to close the lightbox. You can also view the images as a slideshow if you prefer. 😎

Exterior Views:

Interior Views:

Drawing Views:

You may also want to see this house in Brazil which features fabulous views…