Janda Baik, Malaysia – Choo Gim Wah Architect

Built Area: 372 sqm
Photography: Kenneth Lim, Gray Studio

Decks, opening glass walls, a light footprint and extensive cantilevering place this home in the midst of its forest environment.

High glass walls maximise the open forest feeling
High glass walls maximise the open forest feeling

Although as modern as tomorrow, this two and a half storey home encapsulates all that is good in traditional tropical designs with its lofty ceilings, vast areas of natural light and louvres set high to ensure constant airflow.

Entry to the home is via a steel and timber bridge connecting to the top floor. Bedrooms are on this level including the master with a 6.8 metre sliding glass wall. Descending a level takes you to the living areas and the large infinity deck that extends right into the treetops. The deck, at 10.5 x 6.8 metres creates the feeling of being in a treehouse.

Click on any image to start lightbox display. Use your Esc key to close the lightbox. 8-)